Deel dit artikel
-

Russische zoekgigant Yandex met eigen browser

Het Russische zoekbedrijf Yandex komt vandaag met een eigen webbrowser, gebaseerd op dezelfde kerntechnologie als die van Apple Safari en Chrome.

De Yandex browser is eigenlijk gebaseerd op de open source Chromium-code, maar het bijzondere zit hem in het feit dat het een cloudgebaseerde browser is, hoewel een download nog wel noodzakelijk is. Yandex belooft een grotere veiligheid en is een samenwerking aangegaan met het eveneens Russische Kaspersky Lab.

Yandex (statutair gevestigd in Den Haag) hoopt met de browser natuurlijk vooral de eigen zoekmachine te promoten, maar gebruikers kunnen ook alternatieve browsers selecteren. Er worden ook veel lokale zoekresultaten weergegeven, onder meer weer en verkeer. Flash en PDF zitten ingebouwd. De browser draait alleen onder Windows en MacOS. Er is nog geen mobiele variant.

Toevallig heeft een andere internetbedrijf Mail.ru een week geleden de Amigo-browser gelanceerd.

Deel dit bericht

3 Reacties

Xander

Nog meer browsers!! Developers worden er moe van.

Paul Haarman

Voor mij hoeven ze geen aparte browser te ontwikkelen, maar het geeft wel aan dat ze een eigen weg willen inslaan. Hoe dan ook, mijn voorspelling: Binnen 5 jaar is Yandex “Big In Europe”.

Job van de Pol

Als je niet alleen wilt zoeken maar ook wilt vinden ga dan naar http://www.kooiii.com
Een beter zoekmethode is er niet

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond