Deel dit artikel
-

Ruud de Langen weg bij Talpa

Creatief directeur Ruud de Langen verlaat Talpa Network per 1 oktober aanstaande. Binnen de nieuwe structuur is er geen ruimte meer voor zijn functie.

Mediaman De Langen zegt in een verklaring: “Mede door de coronacrisis gaat Talpa Network nu een nieuwe fase in, die niet meer goed aansluit bij mijn ambities. Het is nu tijd om de mooie ervaringen mee te nemen in mijn oriëntatie op een nieuwe uitdaging.”

Talpa Network is bezig met een herstructurering. Talpa Social, het video platform KIJK en de creatieve afdelingen zullen op een andere wijze worden aangestuurd. De rol van Chief Creative Officer verandert daardoor. Hoe, dat vertelt het mediabedrijf niet.

Het bedrijf van John van de Mol ging in 2017 van start op de fundamenten van SBS Nederland. De aandeelhouder en diens CEO Peter de Mönnink tuigden het zwaar op, maar zien zich door de komende economische tegenwind genoodzaakt weer af te schalen.

Onlangs kondigde ook Jeroen de Bakker van Radio zijn vertrek aan en Suzanne Pronk van Social. Naast honderd vaste medewerkers verliezen ook tweehonderd mensen met flexibelere betrekkingen hun werk bij het mediabedrijf.

Ruud de Langen was sinds 2007 werkzaam bij Mindshare als CEO. In mei 2018 stapte hij over naar Talpa.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond