Deel dit artikel
-

S10 derde op Songfestival op basis van aantal streams

Italië is op basis van het aantal afgespeelde streams de grote favoriet voor het winnen van het Eurovisie Songfestival deze week. Het nummer Brividi van Mahmood & Blanco werd op Spotify het meest beluisterd van alle inzendingen, blijkt uit onderzoek van Seeders: ruim 80 miljoen keer.

Mahmood doet voor de tweede keer mee aan het Eurovisie Songfestival. In 2019 werd de Italiaan tweede achter Duncan Laurence. Zijn nummer Soldi werd zowel in Italië als daarbuiten echter een grote hit.

De Nederlandse inzending S10 krijgt in aanloop naar de eerste halve finale in Turijn ook online steeds meer bekendheid. Afgelopen maand zag ze haar volgers aantallen op Instagram stijgen met bijna 12.000 nieuwe fans. Sinds afgelopen weekend was er echter een snelle stijging te zien. Zondag kwamen er bijna 1.200 volgers bij voor S10 en maandag was dit hetzelfde aantal.

Ook op Google begint Nederland nieuwsgierig te worden naar het Songfestival. De term ‘Nederlandse inzending Songfestival’ zag een stijging van 250 procent in het aantal zoekopdrachten.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bart

Is er gecorrigeerd voor het aantal spotify gebruikers per land?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond