Deel dit artikel
-

S4 Capital beschaamd over late (goede) kwartaalcijfers

‘Onacceptabel en beschamend dat we zo laat onze jaarcijfers publiceren’, vertelt Martin Sorrell bij de publicatie vanochtend. Zijn CFO had meer tijd nodig voor de boekhouding van het oude MediaMonks.

Twee maanden later dan gepland publiceerde S4 Capital vanochtend dan toch de voorlopige jaarcijfers over 2021. Dat had verder geen grote impact op de koers. Die staat op de helft van begin 2022.

Boekhouder PricewaterhouseCoopers (PwC) had langer tijd nodig om chocolade te maken van de boekhouding van het oude MediaMonks. S4’s CFO spreekt over: ‘control weaknesses, inadequate documentation’ en ‘lack of application in the accounting standards’. De nieuwe financieel bestuurder zegt dat stevig in te grijpen om herhaling van de onzekere situatie te voorkomen.

Uit de gepubliceerde cijfers komt een omzet naar voren van 827 miljoen euro. Dat is een verdubbeling ten opzichte van begin 2021. Onder de streep kleurt het resultaat rood, 67 miljoen euro, maar dat wordt grotendeels verklaard met de kosten voor de reeks overnames vorig jaar. De winst voor bijzondere lasten (ebitda) bedraagt 118 miljoen euro, 62 procent meer dan vorig jaar.

Het personeelsbestand is mede door de overnames verdubbeld tot 8.400 medewerkers in 33 landen.

S4 Capital profileert zich als een technologiebedrijf in de marketing- en reclamewereld. Daarmee zet het zich af tegen oude giganten als Publicis, Havas, Dentsu, WPP en IPG. De jaarcijfers laten echter zien dat Technologie goed is voor 1,1 procent van de omzet. Data & Digital Marketing levert een omzetbijdrage van 24,3 procent. Content, waar Media.Monks de basis voor legde in het concern, vertegenwoordigt de rest.

Bijna zestig procent van de omzet (57%) wordt in de VS gerealiseerd en zeventien procent in Europa en wijde omgeving.

De S4-labels bedienen zes zogeheten whopper-klanten. Dat zijn klanten die jaarlijks twintig miljoen pond omzet moeten gaan opleveren. Dat moeten er eind 2024 twintig worden. Het concern heeft er negentien op het oog en wil dat er zeker vijf worden gecontracteerd dit jaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond