Deel dit artikel
-

Salaris- en werktevredenheidsonderzoek Digital Agencies: ‘Kwart werknemers wil branche verlaten’

Wat verdienen digital agency-medewerkers in welke functie? En wat vinden zij eigenlijk belangrijk in hun werk? Vanuit deze vragen heeft Emerce in samenwerking met Berenschot een salaris- en werktevredenheidsonderzoek uitgevoerd.

Hieruit blijkt onder andere dat bijna de helft van de medewerkers het salaris minder dan marktconform vindt, een goede leidinggevende grote invloed heeft op de werktevredenheid en een kwart (24%) zegt binnen een jaar het werkveld te willen verlaten.

Het rapport geeft inzicht in salarisstructuren binnen verschillende functies. Het onderzoekt vaste bruto jaarinkomens, inclusief bonussen en andere extra’s, en presenteert het salarisbereik binnen diverse rollen.

Er wordt inzicht gegeven in de tevredenheid over salarisontwikkeling en de arbeidsmarktpositie, waarbij factoren als functiewijzigingen, prestatiebeoordelingen, opleiding en economische omstandigheden worden meegenomen.

Daarnaast is er uitvoerig gekeken naar hoe tevreden agency-professionals zoal zijn en wat zij belangrijk vinden in hun werk. Bijvoorbeeld wat hun grootste zorgen zijn, hoe ze de werkdruk ervaren en waarin hun werkgevers zich zouden kunnen verbeteren.

Het volledige onderzoek vind je hier.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond