Deel dit artikel
-

Onderzoek: dit zijn de salarissen in de Nederlandse Online industrie

Wat verdien je nu in welke functie? En wat vinden digital professionals eigenlijk belangrijk in hun werk? Samen met Berenschot deed Emerce een uitvoerig salarisonderzoek, waarbij ook is gekeken naar andere factoren die bijdragen aan werkplezier en -tevredenheid.

Het rapport geeft inzicht in salarisstructuren binnen verschillende functies. Het onderzoekt vaste bruto jaarinkomens, inclusief bonussen en andere extra’s, en presenteert het salarisbereik binnen diverse rollen. Opvallend is bijvoorbeeld dat 44% van de professionals aanspraak maakt op bonussen, waarbij team- en bedrijfsprestaties cruciaal zijn.

Er wordt inzicht gegeven in de tevredenheid over salarisontwikkeling en de arbeidsmarktpositie, waarbij factoren als functiewijzigingen, prestatiebeoordelingen en economische omstandigheden worden meegenomen. Zo blijkt dat ondanks dat 70% van de respondenten een salarisstijging meldt, 41%, vooral jongere werknemers, zich onderbetaald voelt.

Verder wordt de impact van deze factoren op loopbaankeuzes en werkgeversvoorkeuren onderzocht, met specifieke aandacht voor de zorgen en tevredenheid van professionals. Hoewel er ten opzichte van vorig jaar minder zorgen lijken te zijn over onder andere economische omstandigheden en bezuinigingen op arbeidsvoorwaarden, groeien de zorgen over technologische ontwikkelingen, verdere afhankelijkheid van automatisering en het verdwijnen van functies.

Het volledige onderzoek vind je hier.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond