Deel dit artikel
-

Salesforce en Google bundelen Marketing Cloud en Google Analytics

Salesforce gaat een strategische samenwerking aan met Google. Het streven is een verregaande integratie van Salesforce diensten en Googles G Suite.  Maar ook Salesforce Cloud en Google Analytics worden beter op elkaar afgestemd.

G Suite is het zakelijke platform van Google met Hangouts Meet, Gmail, Google Calendar, Drive, Docs en Sheets. Het was niet zo dat die diensten niet met elkaar konden samenwerken, maar Google en Salesforce trekken nu gezamenlijk op, zo maakten ze gisteren bekend op Dreamforce, het jaarlijkse congres van de CRM reus. Salesforce klanten mogen G Suite een jaar lang gratis gebruiken.

Ook Marketing Cloud en Google Analytics 360 worden gecombineerd. Dat was een verzoek van veel Salesforce klanten, vertelde Ryan Aytay van Salesforce gisteren op een persconferentie. In het geval van Marketing Cloud kan met Analytics een doelgroep worden bepaald, waarna via Marketing Cloud deze groep gebruikers kan worden aangesproken via kanalen als mail of mobiel. Gebruikers hoeven de Marketing Cloud niet te verlaten om Analytics aan de slag te gaan.

‘Het beste van twee werelden,’ karakteriseerde Salesforce CEO Marc Benioff (foto) de samenwerking. Hij noemde als voorbeelden Salesforce Lightning for Gmail om CRM data en Gmail conversaties te combineren. In Hangouts Meet kunnen klantengegevens worden opgevraagd. Salesforce eigen collaboratietool Quip krijgt begin volgend jaar een koppeling met Google Drive. Dat kost 25 dollar per gebruiker per maand. Ook Sheets en Hangouts worden meer geïntegreerd in Salesforce diensten.

Google wordt bovendien een van de grootste klanten van Salesforce. Omgekeerd gaat Salesforce gebruikmaken van de clouddiensten van Google. Google Cloud wordt zelfs als kerntechnologie ingezet. De bestaande relatie met Amazon wordt niet verbroken, zo verzekerde Aytay. Ook de reeds bestaande integratie met Microsoft Office blijft gewoon bestaan.

Google wil nog niet zeggen in welke landen de geïntegreerde diensten als eerste beschikbaar komen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond