Deel dit artikel
-

Salesforce koopt Slack voor 27,7 miljard dollar

De zakelijke chatapp Slack komt voor 27,7 miljard dollar in handen van Salesforce. De helft van het bedrag is in contanten, de andere helft in aandelen. Met de overname verdwijnt Slack, dat zelfstandig blijft opereren, van de beurs.

Salesforce wil Slack gaan combineren met Salesforce Customer 360. Op deze manier ontstaat volgens Salesforce ‘een nieuwe besturingssysteem voor het werk’.

De overname werd vanavond bekend gemaakt samen met de resultaten van Salesforce over het derde kwartaal. The Wall Street Journal had de geruchten vorige week echter al opgevangen.

De overname, die wordt afgerond in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar 2022, is niet onlogisch. Salesforce Chatter is momenteel de enige sociale tool in het arsenaal van de CRM reus.

Bovendien is Slack altijd meer geweest dan een gewoon chatprogramma en het zou goed passen in de Salesforce-productfamilie, die verkoop, dienstverlening, marketing en meer omvat.

Met de overname van Slack gaat Salesforce bovendien de concurrentie aan met Microsoft Teams. Salesforce was op het terrein van relatiebeheer de grootste concurrent van Microsoft.

Slack begon in 2013 als een IRC achtige chattool voor ontwikkelaars die samen aan een project konden werken. Alle inhoud binnen Slack is doorzoekbaar, zoals gesprekken, bestanden en personen. Slack werkt ook met een groot aantal externe diensten als Google Drive, QUIP, Dropbox, GitHub en Zendesk.

In 2018 nam Slack de technologie achter HipChat en Stride van Atlassian over.

Slack is een freemiumdienst. Voor extra functionaliteit moet betaald worden.

Slack heeft alleen niet geprofiteerd van de coronapandemie. Zakelijke gebruikers waren op zoek naar vergadersoftware en stortten zich massaal op Zoom en Microsoft Teams, hoewel Slack die mogelijkheden ook biedt, heeft het bedrijf zijn dienst nooit als zodanig geprofileerd.

Slack is de zoveelste grote overname voor Salesforce. Dat betaalde onder meer 6,5 miljard dollar voor MuleSoft en 15,3 miljard voor Tableau. Met Demandware (2,8 miljard) betrad Salesforce de e-commerce markt.

Salesforce maakt de overname van Slack bekend een dag voor zijn virtuele congres Dreamforce to you. Er is grote kans dat er morgen meer over te horen is.

Salesforce zelf meldt vanavond een 20 procent hogere omzet van 5,4 miljard dollar over het derde kwartaal. Het bedrijf rekent voor het hele jaar op 21 tot 25 miljard dollar omzet. De prijs per aandeel bedraagt 1,15 dollar (GAAP regels).

CFO Mark Hawkins neemt per 1 februari 2021 afscheid van Salesforce.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond