Deel dit artikel
-

Salesforce lanceert Commerce Cloud na overname Demandware

Luttele maanden nadat Salesforce het Amerikaanse e-commerce platform Demandware heeft overgenomen voor 2,8 miljard dollar lanceert Salesforce vandaag op de retailbeurs Shop.org in Dallas al een nieuw e-commerce cloudplatform Commerce Cloud.

Het wordt de volgende grote pijler onder het bedrijf naast onder meer CRM (relatiebeheer), Marketing en Analytics.

De naam Demandware wordt niet langer gehanteerd, zegt Marcel van Espen, tot voor kort Sales Engineering EMEA voor Demandware, tegen Emerce. “Maar verder krijgen onze klanten niet heel iets nieuws te zien.”

Wel wordt Apple Pay toegevoegd aan de betaalopties. Daarnaast wordt Salesforce Einstein aan het platform gekoppeld, technologie voor kunstmatige intelligentie die Salesforce een dezer dagen onthulde.

Ook kunnen, tegen extra betaling, andere Salesforce modules zoals Analytics en Marketing aan de cloudoplossing worden gekoppeld. Van Espen: “Een e-commerce oplossing alleen is tegenwoordig niet meer waar klanten om vragen. Je kunt de volledige klantreis ondersteunen, vanaf het eerste contact tot wat ik maar even nazorg noem. Binnen Demandware was de volledige ondersteuning van de consument gedurende het bestedingsproces alleen in combinatie met oplossingen van derde partijen mogelijk.”

In een persbericht spreekt Salesforce zelf nadrukkelijk over Unified Commerce.

Salesforce begon ooit met klantrelatie systemen, maar waaiert de laatste jaren steeds verder uit. Met de overname van Demandware gaat Salesforce de concurrentie aan met partijen als Shopify en Magento, dat ook al een cloudversie lanceerde.

Demandware bestaat al sinds 2004 en is gevestigd in Burlington, Massachusetts. Het bedrijf heeft zo’n 200 retailers als klant, waaronder namen als Hallmark, L’Oreal, Adidas en Motorola. In Nederland behoren SuitSupply, Rituals, We Fashion, Scotch & Soda, Van Bommel en Marlies Dekker tot de klanten.

Volgende week wordt Commerce Cloud uit de doeken gedaan op het jaarlijkse congres van Salesforce, Dreamforce in San Francisco.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond