Deel dit artikel
-

Ook Salesforce lanceert generatieve AI

Ook Salesforce betreedt de arena van generatieve AI met Einstein GPT, die op grote schaal door AI gecreëerde content levert voor elke sales-, service-, marketing-, commerce- en IT-interactie.

Einstein GPT combineert de eigen AI-modellen van Salesforce met generatieve AI-technologie van partners. Het maakt daarbij gebruik van realtime data van de Salesforce Data Cloud en benut zodoende alle klantgegevens van een bedrijf.

Met Einstein GPT kunnen klanten die data vervolgens ‘naadloos’ koppelen aan de geavanceerde AI-modellen van OpenAI of hun eigen externe model kiezen. Ook kunnen ze rechtstreeks in hun Salesforce-CRM opdrachten (zogenoemde prompts) doorgeven om content te genereren, die zich voortdurend en in realtime aanpast aan wisselende klantinformatie en -behoeften.

Einstein GPT kan bijvoorbeeld gepersonaliseerde e-mails genereren die verkopers naar klanten kunnen sturen, maar het kan ook specifieke antwoorden formuleren waarmee customer service-agenten de vragen van klanten sneller kunnen beantwoorden. Daarnaast kan de oplossing ook gerichte content creëren waarmee marketeers de respons op campagnes verhogen, en automatisch codes genereren.

• Einstein GPT voor Sales: genereert automatisch verkooptaken zoals het opstellen van e-mails, het plannen van meetings en het voorbereiden van de volgende interactie.
• Einstein GPT voor Service: maakt kennisartikelen op basis van gespreksverslagen van eerdere cases. Genereer automatisch gepersonaliseerde chat-antwoorden voor customer service-medewerkers om de tevredenheid van klanten te verhogen.
• Einstein GPT voor Marketing: produceerr dynamisch gepersonaliseerde content voor klanten via e-mail, mobiel, web en advertenties.
• Einstein GPT voor de Slack-apps van Salesforce: levert AI-gedreven klantinzichten in Slack, zoals slimme samenvattingen van verkoopkansen en acties van eindgebruikers zoals het bijwerken van kennisartikelen.
• Einstein GPT voor ontwikkelaars: verhoogt de productiviteit van ontwikkelaars met het eigen Large Language Model van Salesforce door een AI-chat-assistent te gebruiken om code te genereren of vragen te stellen voor talen als Apex.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond