Deel dit artikel
-

Salesforce lanceert realtime klantenfabriek Genie

Salesforce heeft op zijn jaarcongres in San Francisco Salesforce Genie gelanceerd, een realtime dataplatform dat het volledige Salesforce Customer 360-platform aanstuurt.

Met Genie kan volgens de CRM-reus elk bedrijf data optimaal benutten en inspelen op in realtime veranderende informatie omtrent klanten.

Bedrijven gebruiken gemiddeld 976 afzonderlijke apps, oftewel potentieel 976 profielen van één enkele klant met inconsequente digitale ervaringen als resultaat.

Vertegenwoordigers kunnen volgens Salesforce niet langer vertrouwen op persoonlijke communicatie, maar hebben realtime inzichten nodig over elke klant, gebaseerd op realtime en historische gegevens, zodat ze elke keer kunnen handelen op basis van informatie die op dat moment het meest relevant is.

Genie, het hart van realtime Customer 360, neemt realtime datastromen op, slaat ze op grote schaal op en combineert ze met transactionele data van Salesforce. Genie omvat ingebouwde connectoren die data binnenhalen van elk kanaal (mobiel, internet, API’s), oude gegevens via MuleSoft en historische gegevens uit eigen data opslag.

Genie draait op Hyperforce, de publieke cloudinfrastructuur van Salesforce.

Tijdens Dreamforce is ook een samenwerking met WhatsApp aangekondigd. WhatsApp-first business messaging zal volgen Salesforce moeten zorgen ‘moderne, handige, geïntegreerde en gepersonaliseerde ervaringen tussen mensen en bedrijven, wereldwijd’.

Gebruikers van Salesforce-dochter Slack krijgen volgend jaar de mogelijkheid om behalve berichten ook een zogenoemde ‘Canvas’ met collega’s te delen. Daarop zijn bijvoorbeeld links, video’s en verwijzingen naar collega’s of andere Slack-kanalen te vinden.

Elk Slack-kanaal krijgt straks zijn eigen canvas, waardoor je belangrijke informatie niet langer hoeft vast te pinnen bovenaan het kanaal. Meerdere mensen kunnen tegelijk in een canvasdocument werken, vergelijkbaar met Google Docs.

Nieuw is verder de uitbreiding van de huddles-functie. Huddles boden tot nu toe alleen audiochats tussen teamleden, maar videobellen behoort nu ook tot de mogelijkheden. Meerdere mensen tegelijk kunnen hun schermen delen in huddles.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond