Deel dit artikel
-

Verwachtingen Salesforce vallen tegen

CRM-reus Salesforce heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht, maar de outlook stelde toch nog teleur.

Het bedrijf  boekte het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 31 januari, een nettowinst van 1,45 miljard dollar, in vergelijking met een verlies van 98 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet steeg van 8,4 miljard dollar naar 9,3 miljard dollar.

Over het hele gebroken boekjaar boekte Salesforce een nettowinst van 4,1 miljard dollar, tegenover 208 miljoen dollar een jaar eerder. De jaaromzet steeg van 31,4 miljard naar 34,9 miljard.

Voor het lopende kwartaal voorziet Salesforce een omzet van 9,12 tot 9,17 miljard dollar.Voor het gebroken boekjaar wordt een omzet verwacht van 37,7 tot 38,0 miljard dollar.

Vorige maand werd bekend dat Salesforce ongeveer 700 werknemers zal ontslaan, wat neerkomt op ongeveer 1 procent van zijn wereldwijde personeelsbestand. Feitelijk gaat het om een correctie op een wervingsgolf tijdens de ccoronapandemie.

Salesforce heeft nog steeds ongeveer 1000 vacatures openstaan, wat aangeeft dat dit meer een routinematige aanpassing is dan een bredere inkrimping. Het bedrijf groeide agressief toen de vraag naar clouddiensten toenam tijdens de coronajaren

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond