Deel dit artikel
-

Salesforce Ventures investeert in Emark

Marketingtechnologiespecialist Emark uit Haarlem ontvangt een investering van Salesforce Ventures. Het gaat om een minderheidsbelang.

Met het nieuwe kapitaal wil Emark verder investeren in productontwikkeling, opleiding van personeel en verdere organisatorische groei zoals het ondersteunen van klanten op lokaal niveau. Het bedrijf heeft nu kantoren in Haarlem, Londen en Barcelona. Daar komt weldra een Scandinavische locatie bij.

“We hebben in Europa een sterke positie als leverancier van marketingtechnologie. Een aanzienlijk deel van de implementaties omvat Salesforce-systemen. We kennen elkaar dus al een paar jaar en de contacten naar hun investeringsgroep verliep dus ook via onze contacten” aldus CEO Eric Verhage.

Met de nieuwe investeerder aan boord krijgt het technische team op strategisch niveau toegang tot Salesforce’ vernieuwingen. “En natuurlijk tot de andere partijen waarin ze investeren”. Dat zijn er meer dan honderd. Er waren inmiddels even zoveel exits.

“We zijn door hen benaderd met de vraag of we interesse hadden. Nodig was het niet, maar strategisch was het sterk.” Verhage, compagnon Ubbo Maagdenberg en een private-equitypartij zijn de aandeelhouders.

“Afgelopen jaren is Emark gemiddeld met tussen de 75 en 80 procent gegroeid. In 2015 was dat 107 procent en het huidige jaar laat weer zeer significante groei zien. De omzet ligt rond de 8 miljoen Euro.

“We zien onszelf als een een nieuw soort agency, een marketing technology agency. In de toekomst wil iedere adverteerder zijn eigen marketing- en advertisingtechnologiestack hebben, en onafhankelijk zijn. Een mediabureau zet je dan in voor advies over hoe welke media in te zetten en het reclamebureau voor content. Zij leveren niet meer de technologie, iets dat nu wel gebeurt.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond