Deel dit artikel
-

Salesforce Ventures investeert in Nederlands Nextview

De investeringstak van techbedrijf Salesforce neemt voor een onbekend bedrag een belang in Nextview uit Eindhoven. Het groeigeld wordt gebruikt om de geplande expansie naar Duitsland en Noord-Europa versneld uit te voeren.

Om hoeveel geld het exact gaat wil oprichter en CEO Huub Waterval niet vertellen. Hij spreekt over een significante investering “die ons in staat stelt om het bedrijf in de komende drie jaar qua omzet te verdubbelen. Afgelopen twee jaar groeiden we met gemiddeld veertig procent. Die groei willen we vasthouden, in elk geval 25 procent per jaar, en tegelijkertijd investeren in nieuwe competenties, maar dat is cashintensief.”

Salesforce Ventures investeerde afgelopen jaren in meer dan vierhonderd bedrijven, van seed tot series D. Van enkele miljoenen tot meer dan 150 miljoen dollar.

De eerste stap in de groeiplannen is de opening van een Design Thinking Center in Frankfurt am Main. Duitsland is de nummer drie-markt van Salesforce in Europa en het hart van Europa’s maakindustrie. Veel industriële bedrijven zijn bezig digitale transformatie. De Nederlanders openen hiermee een internationaal goed bereikbare locatie voor workshops en andere vormen van training, inspiratie en samenwerking.

Nextview heeft al Design Thinking Centers in Eindhoven en in Amsterdam. De onderneming bestaat uit 85 man. Het profileert zich als een consultancy die advies geeft over Salesforce-diensten en combineert dat met design thinking. “Onze drie hoofdthema’s zijn klantgerichtheid, data-intelligentie en bedrijfsoptimalisatie.” Het is een van de weinige Salesforce Platinum Partners in Nederland.

Salesforce werkt zich bij steeds meer bedrijven van buiten naar binnen de organisatie in. Bedrijven maken kennis met een bepaald aspect van de clouddienst en komen er in de loop van de tijd achter dat en welke andere onderdelen van de SaaS-diensten ook nuttig voor hen zijn. Nextview ziet steeds grotere klanten Salesforce van ‘wall to wall’ inzetten.

Deel dit bericht

1 Reacties

Walter - SPOSEA

Klasse Huub en team!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond