Deel dit artikel
-

Salesforce verhoogt winstverwachting

CRM reus Salesforce heeft zijn winstverwachting voor het hele jaar verhoogd. Ook waren de resultaten over het laatste kwartaal beter dan verwacht.

De omzet van Salesforce steeg met 24 procent op jaarbasis in het kwartaal, dat eindigde op 30 april, tot 7,41 miljard dollar. De nettowinst daalde met 94 procent tot 28 miljoen.

De omzet uit de Service Cloud voor het afhandelen van vragen van klantenservice bedroeg 1,76 miljard, een stijging van bijna 17 procent. De omzet van het belangrijkste Sales Cloud-product voor het beheren van leads droeg 1,63 miljard, een stijging van ongeveer 18 procent.

In het kwartaal werden Sales Cloud-, Service Cloud- en Marketing Cloud-integraties voor Slack gerealiseerd. Salesforce nam Slack in juli over voor 27,1 miljard dollar.

Wel is het bedrijf zich bewust van macro-economische onzekerheid, maar vooralsnog merkt Salesforce er niets van, ook al heeft het bedrijf Russische klanten verloren. Topman Marc Benioff vertelde analisten dat de dotcomcrisis van 2001 ‘pas echt invloed op ons had, we verloren bijna ons bedrijf, omdat we maandelijkse contracten hadden, we niet de juiste cashflowstructuur hadden en investeerders ons gewoon geen geld wilden geven – en dus hebben we toen veel veranderingen aangebracht.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond