Deel dit artikel
-

Salvadoranen straat op, protest tegen bitcoin

Duizenden inwoners van El Salvador zijn gisteren de straat opgegaan om te protesteren tegen de invoering van bitcoin als wettig betaalmiddel.

De demonstranten vrezen dat de munt inflatie in de hand werkt en instabiliteit brengt. Daarnaast wordt de cryptovaluta zo ingezet, dat het regelrecht indruist tegen een grondbeginsel van bitcoin. Wie de munt wil gebruiken, moet zich identificeren. Anoniem gebruik is niet toegestaan.

Een ander punt van kritiek, zo schrijft elsalvador.com, is dat de verplichte coinapp Chivo in handen is van companen van de president. Deze figuren staan juist vermeld op een lijst met bekende corrupte midden-Amerikanen.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Het bedrijf Koibanx heeft infrastructuur ontwikkeld om met Algorand-technologie bitcoin te kunnen invoeren. Er zou 550 munten zijn gekocht op de open markt voor de lokale economie.

De bitcoin is niet het enige wettelijk betaalmiddel in El Salvador. Hij staat naast de Amerikaanse dollar, sinds 2001 de gangbare munt. Op dinsdag 7 september werd El Salvador het eerste land dat de cryptomunt invoerde.

Een andere factor van onrust is de kennelijk illegale herverkiezing van president Bukele.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond