Deel dit artikel
-

Samsung blijft geloven in vouwbare smartphones

Hoewel ze bepaald niet over de toonbank vliegen, blijft Samsung geloven in foldables, oftewel vouwbare smartphones. Vanmiddag werden gelijktijdig de Galaxy Z Fold3 5G en Galaxy Z Flip3 5G gelanceerd.

Hoewel ze bepaald niet over de toonbank vliegen, blijft Samsung geloven in foldables, oftewel vouwbare smartphones. Vanmiddag werden gelijktijdig de Galaxy Z Fold3 5G en Galaxy Z Flip3 5G gelanceerd.

Op de nieuwe foldables zorgt de zogenoemde hideaway hinge, het scharnier geïntroduceerd op de Galaxy Z Flip, voor wat Samsung een ‘unieke gebruikservaring’ noemt. Je kunt het toestel in iedere hoek blijven gebruiken. Borstelharen moeten voorkomen dat stof en andere deeltjes in het scharnier komen.

De S Pen, bekend van Note-serie, die dit jaar niet wordt vernieuwd, maakt zijn debuut op de Z Fold3. Zo kun je op het grote hoofdscherm eenvoudig aantekeningen maken tijdens een videogesprek. Er komen twee opties beschikbaar: S Pen Fold Edition en S Pen Pro. Beide zijn uitgerust met een punt die zich terugtrekt bij teveel druk.

De Z Flip3 combineert extra kleuropties met een slank design. Er is keuze uit vier kleuren – Cream, Green, Lavender en Phantom Black. Online zijn er nog meer kleuren beschikbaar, zoals Gray, Pink en White.

De nieuwe Galaxy Z-serie wordt tegelijk met de Galaxy Buds2 geïntroduceerd. Deze oortjes hebben volgens Samsung een comfortabele pasvorm.

Een groot succes was de introductie van de vouwbare smartphone van Samsung in 2019 bepaald niet: het eerste model moest wegens mankementen worden teruggeroepen.

Het goede nieuws is dat de prijzen van de foldables aardig zijn gedaald. De Galaxy Z Fold3 is verkrijgbaar vanaf 1799 euro en de Galaxy Z Flip3 vanaf 1049 euro. De verkoopadviesprijs van de Galaxy Bud2 is 149 euro. De toestellen zijn vanaf 20 augustus in de winkel te koop.

 

Het bedrijf kondigde verder de Galaxy Watch4 en Galaxy Watch4 Classic aan. De nieuwe smartwatches maken gebruik van met met Google ontwikkelde Wear OS Powered by Samsung en de One UI Watch gebruikersinterface.

Beide horloges zijn voorzien van een hoop nieuwe gezondheidsfuncties: in slechts 15 seconden brengt de sensor in de smartwatch 2400 parameters in kaart. De BioActive Sensor meet je bloeddruk, hartslag en het zuurstofpercentage in je bloed. Ook meten de horloges nu spiermassa, het lichaamswater en vetpercentage.

Ook wordt het slaappatroon in beeld gebracht. De gekoppelde smartphone herkent het geluid van snurken en meet het bloedzuurstofniveau tijdens de slaap.

De Galaxy Watch4 en Galaxy Watch4 Classic zijn vanaf 11 augustus te bestellen en op 27 augustus start de verkoop.

De Galaxy Watch4 komt beschikbaar in 40mm voor een adviesverkoopprijs van 269 euro en in 44 mm voor een adviesverkoopprijs van 299 euro. De 40mm komt beschikbaar in Black, Silver en Pink Gold, terwijl de 44 mm in Black, Silver en Sophisticated Green verschijnt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond