Deel dit artikel
-

Samsung: 10 miljoen vouwbare smartphones verscheept

Wereldwijd zijn in 2021 bijna 10 miljoen opvouwbare smartphones verscheept, 300 procent meer dan in 2020. Dat zegt Samsung in aanloop van de presentatie van zijn nieuwste vouwbare modellen in augustus.

De cijfers worden wellicht overdreven, want volgens een analist die The Verge sprak gaat het om 7,9 miljoen opvouwbare producten, terwijl IDC zegt dat er 7,1 miljoen opvouwbare producten zijn verscheept.

Het is dus maar een fractie van de smartphonemarkt: volgens IDC heeft Samsung alleen al in 2021 272 miljoen smartphones verscheept.

Het is wel zo dat Samsung in 2021 de leiding nam in de markt met 87,8 procent van de verscheepte telefoons, volgens DSCC, terwijl Huawei op een verre tweede plaats kwam met 9,3 procent. De onderste drie op de lijst van DSCC hadden slechts een klein aandeel: Xiaomi had 2,4 procent, Royole had 0,3 procent, terwijl Oppo 0,2 procent had.

IDC verwacht dat naar schatting 27,6 miljoen toestellen zullen worden verscheept in 2025. Of Apple daarin een rol zal spelen is onduidelijk: het bedrijf zou de markt al wel aan het onderzoeken zijn.

Samsung lanceert zijn nieuwste Galaxy Z Fold- en Z Flip-modellen op 10 augustus.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond