Deel dit artikel
-

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerking aan met online boodschappen

Samsung en Albert Heijn gaan een samenwerking aan op het gebied van online bestellen. Wellicht al in het voorjaar kunnen consumenten met behulp van een app in hun (Samsung) koelkast kijken en meteen boodschappen bestellen.

Dat was misschien wel het belangrijkste nieuws gisteren op het Samsung Sales Event in Nieuwegein, waar het bedrijf zijn complete portfolio aan de detailhandel toonde.

De koelkasten van Samsung zijn voorzien van camera’s en beeldschermen. Op het beeldscherm kunnen verschillende apps worden geselecteerd, waarmee bijvoorbeeld in de koelkast kan worden gekeken zonder de deuren te openen. Dat kan ook op afstand met een app als je toevallig in de supermarkt staat. Met een Appie app kan straks ook online worden besteld.

Samsung is nog niet zover dat producten in de koelkast automatisch worden herkend. Met het bedrijf Whisk, gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie, wordt daar wel aan gewerkt.

Het doet enigszins denken aan Amazons fysieke Dash-button, waarmee je ook snel boodschappen kunt bestellen, zij het dat Samsung meer ziet in een klassieke app waarmee je een boodschappenlijst kunt samenstellen.

Albert Heijn krijgt overigens niet het alleenrecht. Volgens Samsung wordt ook gepraat met andere retailers als Jumbo.

Samsung demonstreerde gisteren onder meer zijn nieuwe SmartThings app waarmee voortaan alle (compatibele) Samsung apparaten zijn aan te sturen. Het gaat om een open platform, waaraan diverse fabrikanten kunnen deelnemen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond