Deel dit artikel
-

Samsung stelt lancering vouwbare Galaxy Fold uit

Samsung heeft niet alleen twee media evenementen in China rond de vouwbare Galaxy Fold afgelast, maar ook de lancering in de VS uitgesteld nadat diverse gebreken zijn geconstateerd door journalisten die testexemplaren mochten uitproberen.

De Amerikaanse lancering van de eerste vouwbare smartphone van Samsung (2020 euro) was gepland voor 26 april, maar die gaat volgens The Wall Street Journal niet door. Daarmee lijkt ook de Europese lancering in mei onzeker. Samsung heeft het uitstel inmiddels bevestigd en zegt binnen enkele weken duidelijkheid te verschaffen. Ook in Singapore en Spanje zijn evenementen afgelast.

De Galaxy Fold zou komende week al in de VS worden uitgeleverd. Ook nadat diverse gebreken waren geconstateerd liet Samsung in eerste instantie weten dat de lancering gewoon door zou gaan.

De problemen met de Fold zijn van uiteenlopende aard: een aantal recensenten verwijderde een beschermlaag die ze voor een folie hadden aangezien. Die laag laat sneller los dan de bedoeling is. Na verwijdering gaat het scherm op zwart of fikkert. Toch zijn ook diverse problemen gesignaleerd na twee dagen normaal gebruik.

Het probleem is dat het scherm van de Fold niet van glas is gemaakt, maar van plastic en daardoor gevoeliger is. Samsung beweerde aanvankelijk dat de smartphone 200.000 keer zonder problemen gevouwen kon worden. Samsung erkent nu zelf dat het zwakheden aan de randen van het scherm heeft geconstateerd en dat het maatregelen neemt op de bescherming te verbeteren.

De incidenten zijn des te zorgelijker aangezien maar een beperkt aantal Amerikaanse journalisten het toestel te leen hadden. In Nederland kregen journalisten tijdens een preview in Utrecht de smartphone niet mee naar huis.

Afgelopen dagen werd al bekend dat twee evenementen in Shanghai en Hong Kong worden afgelast, aanvankelijk werd als verklaring gegeven dat dit met de evenementenlocaties had te maken.

Het incident herinnert sterk aan het debacle met de Note 7, waarvan de batterijen niet goed werkten en zelfs explodeerden. Samsung trok de Note 7 terug en bracht hem kort daarna weer op de markt, waarna opnieuw problemen werden gesignaleerd. Het toestel verscheen daarna niet meer op de markt.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond