Deel dit artikel
-

‘Samsung brengt productie smartphones terug’

Samsung produceert in 2022 30 miljoen minder smartphones. Dat beweert in elk geval het Zuid-Koreaans Maeil Business News. De vraag naar Samsungs vlaggenschepen en midrange toestellen zou zijn teruggelopen door het conflict in Oekraïne. Samsung heeft de berichten niet bevestigd.

De gloriedagen van groeiende markten en tweejaarlijkse upgrades lijken ten einde.

En dat merkt niet alleen Samsung. De levering van toestellen op het vasteland van China, ’s werelds grootste smartphonemarkt, is met 14 procent gedaald naar 74,2 miljoen eenheden, deels door lockdowns.

Reden waarom merken als Honor, in 2020 afgesplitst door Huawei, en Realme (voorheen Oppo), hun zichtbaarheid op buitenlandse markten willen vergroten. Realme noteerde in het eerste kwartaal een groei van 177 procent in zijn Europese marktactiviteiten en een stijging van 86 procent in Zuid-Amerika in dezelfde periode.

Samsung had aanvankelijk als doel om in 2022 300 miljoen eenheden te produceren, maar dat lijkt niet meer realistisch onder de huidige omstandigheden.

In maart volgde Samsung collega-techreuzen Microsoft en Apple door de verkoop in Rusland op te schorten.

Ook Apple zou volgens Bloomberg de productie hebben ingeperkt, al produceert het bedrijf naar verluidt evenveel toestellen al in 2021.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond