Deel dit artikel
-

Samsung domineert gadgetbeurs IFA

Het Zuid-Koreaanse Samsung was vorig jaar al de grootste exposant op IFA in Berlijn, maar dit jaar lijkt het bedrijf zijn stempel nog meer op de Europese beurs voor consumentenelektronica te drukken. Samsung is de eerste exposant van de gloednieuwe CityCube, een grote hal bij de Zuidingang van het beursterrein.

Samsung drukte zijn stempel in meerdere opzichten op IFA: het bedrijf ‘kaapte’ woensdag journalisten weg door zijn persconferentie over de Note-tablet kilometers buiten het beursterrein te organiseren. Journalisten konden daardoor niet tijdig meer de persconferenties van rivalen Sony en Panasonic volgen.

De Zuid-Koreanen pakten gisteren op de eerste officiële beursdag in de reeds in mei geopende hal uit met witgoed (grote koelkasten), buigzame televisies (die langzaam krom en recht kunnen trekken, voor 260.000 dollar) en een heel nieuwe categorie: HD-schermen voor winkeldoeleinden, waarop producten in detail 360 graden getoond kunnen worden. “Zodat je ze niet hoeft aan te raken”, zegt een medewerkster. Vegen met de handen gaat helaas niet, de shopper moet een tablet gebruiken.

In een glazen huis toonde het bedrijf de mogelijkheden van Smart Home. Met elektronische sloten en IP-camera’s kan op afstand worden gekeken of ongewenste gasten het huis betreden. Slimme stopcontacten werken via een app. Uiteraard zijn veel Samsung toepassingen geschikt gemaakt voor Smart Home, maar later dit jaar verschijnt een Smart Home SDK, waardoor derden toepassingen voor de open standaard kunnen ontwikkelen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond