Deel dit artikel
-

Samsung sluit tegenvallend kwartaal af

Samsung sluit, zoals eerder aangegeven, het vierde kwartaal van 2018 met een sterk gedaalde omzet. De operationele winst was zelfs 10 procent lager en kwam uit op 9,7 miljard dollar.

De tegenvallende resultaten komen vooral door de verminderde vraag naar geheugenchips, maar ook door tegenvallende smartphoneverkopen. Volgens IDC verscheepte Samsung in het vierde kwartaal 70,4 miljoen smartphones, 5,5 procent minder dan een jaar geleden. Samsung verwacht geen verbetering in het huidige kwartaal, dat overigens meestal slap is.

Met de verkoop van huishoudelijke apparatuur (zoals koelkasten en wasmachines) ging het ook al niet goed, mede door een lastige huizenmarkt in de VS. Televisies, vooral OLED schermen, deden het wel goed.

Heel 2018 was geen slecht jaar voor het bedrijf, en Samsung verwacht op termijn weer goede resultaten van zijn volgende vlaggenschip Galaxy S10, die 20 februari wordt onthuld. Ook heeft Samsung hoge verwachtingen van vouwbare schermen, die in de loop van dit jaar worden gedemonstreerd.

Rivaal LG leverde afgelopen kwartaal 16 procent minder smartphones. De winst van het Zuid-Koreaanse kwam in het afgelopen kwartaal uit op omgerekend 67,1 miljoen dollar, terwijl dat een jaar eerder nog 331 miljoen dollar was.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond