Deel dit artikel
-

Samsung lanceert Galaxy S24 boordevol AI functies

Samsung heeft vanavond zijn jongste premium smartphone Samsung Galaxy S24 onthuld. Niet toevallig boordevol AI functies.

Samsung heeft weer drie premium telefoons klaarstaan: S24, S24+ en S24 Ultra. De reguliere S24 is 6,2 inch en maakt gebruik van de Exynos 2400-chip. Er is minimaal 8GB werkgeheugen aanwezig en een 4000 mAh-accu. Qua camera’s biedt Samsung een 50 MP hoofdcamera, 12 MP groothoeklens en een 10 MP telelens met 3x optische zoom.

Het scherm van de S24 Ultra is 6,8 inch en de smartphone heeft een batterij van 5000 mAh. Het toestel krijgt vier camera’s aan de achterzijde: een 200 megapixel hoofdcamera, een 50 megapixel periscoopcamera, een 12 megapixel groothoeklens en een 10 megapixel telelens voor 3 x optisch zoomen. De chip is de Snapdragon 8 Gen 3.

De Galaxy S24 Ultra is uitgerust met Corning Gorilla Armor-covermateriaal. Dit materiaal biedt volgens Samsung een ‘ongeëvenaarde combinatie van krasbestendigheid en helderheid’, waardoor een betere weergave in zonlicht mogelijk is en een optimale bescherming tegen beschadiging wordt gegarandeerd. In vergelijking met een doorsnee glazen oppervlak vermindert Corning Gorilla Armor de reflectie met maximaal 75 procent.

De drie smartphones draaien op Android 14 met de Samsung One UI 6.1-schil. Deze schil introduceert Galaxy AI en hiermee lanceert Samsung een aantal functies die werken met kunstmatige intelligentie. Zo kun je berichten in een andere taal live vertalen en de schrijfstijl van een bericht aanpassen.

Veruit de meest indrukwekkende feature in de nieuwe Galaxy serie is volgens Samsung zelf de Circle to Search met Google functie. De functie maakt het mogelijk om ieder beeld te omcirkelen, waarna je automatisch meer informatie te zien krijgt.

Ook op kantoor wordt het leven een stukje makkelijker: met Note Assist start je een spraakopname tijdens een meeting om vervolgens gestructureerde notities te ontvangen.

Samsung maakte vanavond bekend dat de generatieve AI-technologie van Google Cloud wereldwijd beschikbaar te maken voor zijn gebruikers. Samsung is de eerste partner van Google Cloud die Gemini Pro en Imagen 2 toegankelijk maakt op Vertex AI via de cloud op zijn smartphones.

Gemini kan diverse soorten informatie, zoals tekst, code, afbeeldingen en video’s, snel begrijpen en combineren. Onder meer voor applicaties als Notes, Voice Recorder en Keyboard[1]. Daarnaast biedt de samenwerking toegang tot essentiële Google Cloud-functies, waaronder beveiliging, veiligheid, privacy en data compliance.

Gebruikers van de Galaxy S24-serie direct gebruik maken van Imagen 2, volgens Samsung de meest geavanceerde tekst-naar-beeld technologie van Google DeepMind tot nu toe. Deze samenwerking maakt veilige en intuïtieve fotobewerkingsmogelijkheden makkelijk toegankelijk.

De S24-serie maakt ook gebruik van Gemini Nano, een on-device Language Model (LLM) als onderdeel van het Android 14 besturingssysteem.

Wat al uitgelekt was: de S24 serie krijgt zeven jaar beveiligings- en software-updates. Momenteel is dat nog vier jaar. Het is vermoedelijk het antwoord op Google, die zijn jongste Pixel toestellen dezelfde levensduur geeft.

Het is de vraag of Samsung er verstandig aan doet al zo vroeg in het jaar, nog geen drie weken na de feestdagen, een nieuw premium toestel aan te kondigen.

Samsung gaf een dezer dagen een winstwaarschuwing af, waarbij voor het zesde kwartaal op rij een dalende bedrijfswinst werd gemeld. Het bedrijfsresultaat van het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern zakte in de periode van oktober tot en met december met 35 procent naar 2800 miljard won, omgerekend 1,94 miljard euro. Ook dalende smartphoneverkopen droegen daaraan bij.

Gisteren werd ook nog eens bekend dat het Apple is gelukt om Samsung van de troon te stoten. In 2023 werden er meer exemplaren van de iPhone geleverd dan van elke andere telefoon.

Volgens IDC verscheepte Apple vorig jaar 234,6 miljoen iPhones, tegenover de 226,6 miljoen toestellen van Samsung. Dat Samsung wegzakt komt doordat Chinese fabrikanten de markt steeds meer beheersen.

De top vijf is na Apple en Samsung Chinees, met Xiaomi (145,9 miljoen), Oppo (103,1 miljoen) en het relatief onbekende Transsion (94,9 miljoen).

De nieuwe smartphones worden vanaf 31 januari geleverd, maar zijn nu al te bestellen vanaf 899 euro voor de S24, 1149 euro voor de S24 Plus en 1449 euro voor de S24 Ultra.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Mark

De lancering van Samsung’s technologisch geavanceerde Galaxy S24-serie, kort na de feestdagen en tijdens een dalende markt, is een gewaagde stap, gezien de recente winstwaarschuwing en de groeiende concurrentie van Chinese fabrikanten. Samsung moet strategisch zijn, niet alleen in technologie, maar ook in timing en marktpositionering om competitief te blijven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond