Deel dit artikel
-

Minder winst voor Samsung, maar markt trekt dit jaar weer aan

Samsung zag de totale winst in het vierde kwartaal met 39 procent teruglopen, maar houdt rekening met gunstiger condities in 2020. Oorzaak is de malaise in de chipindustrie, mede als gevolg van de handelsoorlog tussen de VS en China.

De nettowinst bedroeg omgerekend 4,4 miljard dollar, ongeveer de helft van wat het was in 2018. De resultaten waren minder dramatisch dan in het derde kwartaal, toen de omzet met 52 procent daalde. In 2018 kwam 75 procent van de omzet van geheugencomponenten.

In verband met de uitrol van 5G en de nieuwe XBox van Microsoft is de verwachting dat de markt weer aantrekt. Huawei en Samsung zijn de belangrijkste fabrikanten van 5G smartphones.

Samsung kondigt 11 februari zijn nieuwe Galaxy-toestellen aan. Tijdens Samsung Unpacked 2020 zal naast de Galaxy S11/S20 ook de Galaxy Fold 2 worden onthuld.

Begin januari kwam Samsung met de Galaxy S10 Lite en de Note10 Lite, goedkopere alternatieven voor de in het voorjaar gepresenteerde Galaxy S10 en de in augustus aangekondigde Galaxy Note10.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond