Deel dit artikel
-

Samsung Mobile snelste procentuele groeier op Facebook

Samsung Mobile NL kende in juni de grootste percentuele groei van de top 25 Nederlandse merken op Facebook. De Facebook-pagina van dit merk telt nu 28.912 fans, een stijging van 114 procent gekeken naar de 13.503 fans in mei.

Dat blijkt uit een overzicht dat Peter Minkjan publiceerde op zijn blog Facebookpro.nl

Dat levert Samsung Mobile NL een zevende plek op in de top 25. De stijging is grotendeels te danken aan een actie waarbij telefoons weg werden gegeven.

Net als in mei is Hi wederom het grootste Nederlandse merk op Facebook. In die maand wist dit merk op het nippertje bioscoopketen Pathé voorbij te streven. Hi bezet de eerste plek met meer dan 65.000 fans, een maandgroei van meer dan 33 procent.

Pathé moet deze maand ook Actiecode.nl voor zich dulden. Dit merk heeft momenteel ruim 55.000 fans op het sociale netwerk. Pathé heeft bijna 54.000 Nederlandse fans.

De top 25 van Nederlandse merken op Facebook tellen eind juni tezamen 721.734 Nederlandse fans. Dat is een stijging van 18,6 procent in vergelijking met de voorgaande maand.

MTV, BlackBerry en Vodafone verdwijnen uit de top 25. Ze halen de ondergrens van 18.500 fans niet.

De promotie van Hi van hun eigen Facebook-pagina heeft zijn vruchten afgeworpen. Pas de afgelopen twee maanden toonde dit merk groei. De nummer twee en drie, Actiecode.nl en Pathé zijn al langer actief op het sociale netwerk.

De lijst neemt enkel officiële pagina’s van Nederlandse bedrijven mee en Nederlandstalige pagina’s van internationale bedrijven. Facebook-pagina’s van bijvoorbeeld politieke partijen of televisieprogramma’s worden buiten beschouwing gelaten. Van een internationale pagina als die van bijvoorbeeld KLM is met behulp van de advertentietargettingtool van Facebook de buitenlandse gebruiker eruit gefilterd, zodat enkel de Nederlandse gebruiker overblijft. In het onderzoek is alleen het aantal fans meegenomen. Er wordt geen oordeel geveld over de kwaliteit van de pagina of de content.

Deel dit bericht

2 Reacties

Henk Roelofs

De grootste stijger is Hi: +16605
Samsung (+15409) is de relatief grootste stijger.
Mooie info trouwens, dit overzicht. 🙂

Jannemiek - Emerce

@Henk, Hi kent inderdaad de meeste Nederlandse leden op Facebook (+33 procent), maar Samsung kende de grootste percentuele stijging (+114 procent). Dat bedoelde ik te zeggen. Beide indrukwekkend.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond