Deel dit artikel
-

Samsung volgt Apple met augmented reality en AR Emoji

Met de lancering van de Galaxy S9 richt ook Samsung zich op toepassingen met augmented reality en deep learning. Wie zijn camera bijvoorbeeld op een monument richt hoort via de slimme assistent Bixby alle informatie die voorhanden is.

Vreemde talen en valuta zet je in realtime via Live Translation om. Ook kun je eenvoudig producten aanschaffen die je ergens fysiek hebt gezien.

Samsung volgt Apple ook met AR Emoji. Die analyseert de 2D-beelden die je invoert en brengt zo meer dan honderd gezichtskenmerken in kaart. Vervolgens maakt het een 3D-model die expressies zoals knipogen en hoofdbewegingen imiteert. AR Emoji kun je gebruiken in video’s of in WhatsApp.

Over het toestel zelf was ongeveer alles al uitgelekt. Het uiterlijk verschilt nauwelijks van de Galaxy S8: een groot scherm met rond aflopende zijkanten. Het grote verschil is dat de vingerafdrukscanner onder de cameralens is geplaatst.

Samsung had in teasers al de nadruk gelegd op de nieuwe camera (een enkele 12 megapixel-camera voor Galaxy S9, extra groothoeklens op Plus 8 megapixel-camera voor selfies). De meegeleverde slowmotionfunctie legt 960 beelden per seconde vast. Ook nieuw is de belichting. De functie Dual Aperture laat automatisch meer licht binnen wanneer het donker is en minder licht wanneer de situatie daar om vraagt.

De Galaxy S9 en S9+ zijn vanaf 16 maart verkrijgbaar in Midnight Black, Coral Blue en Lilac Purple met een geheugen van 64 GB. Daarnaast komt er later een versie van de Galaxy S9 en S9+ met 256 GB geheugen verkrijgbaar. De Galaxy S9 is verkrijgbaar vanaf 849 euro. De Galaxy S9+ heeft een verkoopadviesprijs van 949 euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond