Deel dit artikel
-

Een nieuwe ronde voor Samsung Galaxy 6

Samsung wil met de vanavond gelanceerde Galaxy S6 een nieuwe weg inslaan en dus is het bedrijf naar eigen zeggen helemaal opnieuw begonnen. Geen kunststof meer, maar overwegend glas met een rand van metaal.

Daarnaast is het toestel veel dunner, geen 8,1 maar 6,8 millimeter. De afmetingen blijven gelijk, maar het toestel dat in het wit, zwart, blauw en goud verkrijgbaar is, is wel iets lichter.

Het 5,1 inch scherm heeft een oplossend vermogen van 2560 x 1440 pixels en het toestel beschikt over een Exynos 7 Octa-processor van Samsung zelf. De accu is iets minder krachtig, maar veel verschil met het vorige model is er niet,. De camera aan de achterkant heeft een 16 megapixel sensor.

Samsung durft nog niet zijn eigen systeemsoftware op het toestel te zetten, dus is het Android Lollipop geworden met een nieuwe versie van de softwarelaag Touchwiz.

Maar heel veel meer dan andere materialen en iets snellere hardware is het niet. Opvallende innovaties waarmee Samsung in het verleden graag imponeerde zijn achterwege gelaten. Misschien wel omdat de Galaxy S5 uiteindelijk toch niet wilde bekoren.

Samsung introduceerde zondag ook de Galaxy S6 Edge, dat is hetzelfde toestel, maar dan met gebogen randen aan de zijkanten van het scherm.

De nieuwe Galaxy is al vanaf 10 april in Nederland te koop voor 699 euro (32 GB-model). De Galaxy S6 Edge gaat 849 euro kosten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond