Deel dit artikel
-

Samsung neemt Boxee over

Samsung heeft voor 30 miljoen dollar het noodlijdende bedrijf Boxee overgenomen. Dat heeft de Zuid-Koreaanse zojuist bevestigd tegenover de New York Times. Met de overname heeft Samsung een concurrent van Apple TV in huis gehaald.

Samsung wil alleen bevestigen dat het enkele werknemers en andere activa heeft overgenomen, en wilde niet ingaan op het betaalde bedrag. Boxee is een van de vele fabrikanten van decoders voor digitale televisie en een directe concurrent van Roku en Apple.

De overname komt niet als een verrassing. Vorige maand werd bekend dat het bedrijf op zoek was naar een koper. Opzetkastjes voor streaming media lijken hun beste tijd te hebben gehad, nu kabelaars zelf al streamingoplossingen bieden. In ons land leveren UPC en Ziggo bijvoorbeeld apps waarmee televisie op tablets kan worden gekeken. Klanten van de grootste Amerikaanse kabelaar Comcast kunnen via de Xbox 360 kijken en Time Warner Cable heeft een oplossing met Roku. Boxee had nauwelijks geld meer in kas.

Het bedrijf leverde in het verleden ook videosoftware voor Windows, Macs en Ubuntu Linux, maar daar is men mee gestopt. Men zag destijds meer heil in opzetkastjes en slimme televisies. ViewSonic leverde al een tv waarin Boxee ingebakken zit. Recentelijk werkte men aan een cloudgebaseerde opneemdienst.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond