Deel dit artikel
-

Samsung lanceert nieuwe Galaxy Note

Samsung heeft, traditioneel in augustus, zijn nieuwste Galaxy Note aangekondigd, de smartphone met tekenpen. Vorig jaar om deze tijd verscheen zijn voorganger, de Note8.

Enorm grote verschillen met de Note8 zijn er niet, of het moet het iets grotere scherm zijn. Zoals altijd bouwt de Note voort op de laatste Galaxy smartphone die in februari werd gelanceerd.

De meegeleverde 4000 mAh batterij moet de Note minstens een dag in de lucht houden. De smartphone heeft 128 en 512 GB aan opslagcapaciteit. De camera kan dankzij kunstmatige intelligentie ‘moeiteloos’ objecten herkennen.

De Galaxy Note9 fungeert verder als afstandsbediening voor het volledige Samsung ecosysteem van apparaten en diensten.

De introductie van Note7 in augustus 2016 leidde tot de grootste crisis ooit voor Samsung. Het bedrijf maakte dat jaar haast met de introductie van de Note, wetende dat Apple in september zijn nieuwe iPhone zou lanceren. Het toestel kreeg wereldwijd goede, zo niet laaiende, kritieken.

Maar toen het toestel eindelijk te koop was, begonnen de problemen. Er kwamen meldingen binnen over ontploffende accu’s. Niet veel, maar genoeg om Samsung op scherp te zetten. Begin september 2016 werden miljoenen exemplaren teruggeroepen.

Nadat Amerikaanse klanten hun toestel hadden omgeruild, bleken ook die toestellen defect. Luchtvaartmaatschappijen namen geen risico’s meer het verboden het gebruik van het toestel.

En toen zat er niets anders op dan om een totale productiestop af te kondigen en alle uitstaande toestellen terug te nemen en te vernietigen. Het bedrijf zag door een koersval van 8 procent 17 miljard dollar aan beurswaarde verdampen.

Accuproblemen zijn niet te verwachten, maar of de vraag naar de Note groot zal zijn is de vraag. De Galaxy 9 (Plus) is tot nu toe niet echt aangeslagen en Samsung ziet de markt somber in.

Samsung kondigde vandaag ook nog de Galaxy Watch aan. Deze slimme horloge verschijnt na 7 september in de afmetingen 46 mm en 42 mm en de kleuren Silver, Midnight Black en Rose Gold. Ook kun je het horloge personaliseren met verschillende wijzerplaten en horlogebandjes van het merk Braloba. De batterij van de Galaxy Watch gaat tot 80 uur mee.

De Samsung Galaxy Note9 is vanaf vrijdag 24 augustus in Nederland verkrijgbaar.

Deel dit bericht

1 Reacties

Roy

Die van de Note 7 was ech een groot klap in het gezicht van Samsung. Nadat heeft Samsung ook een koelingssysteem geintroduceert. Dit was er al bij de Note 8. De Note 9 heeft een ‘Water Carbon’ koelingssysteem dat bestaat uit een koperen pijp die naast de batterij en de processor loopt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond