Deel dit artikel
-

Samsung omarmt Internet of Things

Samsung zet vol in op de Internet of Things. Vanaf 2017 zijn alle televisies van de fabrikant klaar voor IoT en binnen vijf jaar geldt dat voor alle hardware die Samsung aanbiedt. Ook investeert het bedrijf komend jaar meer dan 100 miljoen dollar in de gemeenschap van IoT-ontwikkelaars. Dat maakte BK Yoon, CEO van Samsung Electronics, zojuist bekend tijdens een keynote op de grote elektronicabeurs CES in Las Vegas.

‘De technologiesector heeft de plicht om onderling en met andere sectoren van de maatschappij op te trekken om de belofte van IoT waar te maken. Daarbij gaat het niet om apparaten, maar om de mensen die ze gebruiken’, vertelde Yoon, terwijl de dramatische muziek aanzwol. ‘Dit is geen science fiction meer, maar science fact.’

In 2017 moet negentig procent van alle Samsung producten geschikt zijn voor ioT. Dat geldt voor luchtverversers en voor ovens, maar ook voor televisies.

Samsung ontwikkelt naar eigen zeggen slimme sensoren ‘die zó precies zijn dat ze de omgeving van de gebruiker begrijpen’.

Samsung heeft nu al veel IoT-apparaten en -componenten in zijn assortiment. Volgens CEO Yoon leverde zijn bedrijf in 2014 meer dan 665 miljoen producten. Dit aantal zal de komende tijd verder toenemen. Het bedrijf werkt reeds aan zuinige en compacte chips voor gebruik in apparaten zoals wearables en mobiele apparatuur. Voorbeelden van deze chips zijn de ePOP (embedded package on package) en de Bio-Processor.

In augustus kondigde het bedrijf al de overname aan van het Amerikaanse bedrijf SmartThings voor naar verluidt 200 miljoen dollar. SmartThings begon in 2012 als een Kickstarter-project en levert apparatuur om huishoudelijke apparaten (zoals lampen) slimmer te maken met mobiele apps voor iOS en Android. Het bedrijf werkt met partners als Philips, Sonos en Belkin.

Samsung heeft op dit gebied nog een achterstand in te halen. Google nam vorig jaar Nest Labs over, en Apple introduceerde het HomeKit platform om iOS beter aan uiteenlopende apparaten te koppelen. Samsung en Nest hebben in juli een standaardcommissie voor internet der dingen in het leven geroepen.

Zie ook: Samsung brengt weinig nieuws met hoop superlatieven op CES 2015.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond