Deel dit artikel
-

Samsung start met Belgische Imec open sensorplatform

Samsung lanceert een open platform voor de ontwikkeling van medische sensoren en draagbare apparaten. Daarnaast is vanavond in San Francisco een speciale Simband gedemonstreerd die hartslag en bloeddruk kan meten, maar in de toekomst voor meerdere doeleinden kan worden ingezet.

Samsung heeft het platform SAMI (Samsung Architecture Multimodal Interactions) mede ontwikkeld met de Universiteit van San Francisco en het Belgische Imec, dat onderzoek doet naar nano-elektronica. Het referentieontwerp Simband is al vrij bijzonder doordat het zich zelf kan opladen. WiFi en Bluetooth zitten ingebouwd.

Samsung zet daarnaast 50 miljoen dollar opzij voor toegepast onderzoek naar nieuwe sensoren. Het bedrijf lanceerde eerder dit jaar al een eigen armband Gear Fit voor gezondheidstoepassingen, maar hoopt nu te profiteren van de vindingrijkheid van anderen.

De samenwerking met het Leuvense nano-elektronica onderzoekscentrum imec is opmerkelijk, zij het dat Samsung en Imec elkaar al langer kennen. De organisatie heeft tientallen miljoenen euro’s opgehaald voor de bouw van zijn nieuwe clean room, een stof- en trillingsvrije ruimte waar onder nauwkeurig gecontroleerde omstandigheden de nieuwe generaties chips ontwikkeld worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond