Deel dit artikel
-

Samsung belooft vijf jaar updates voor nieuwe toestellen

Tot vijf jaar software updates voor nieuwe toestellen. Dat beloofde Samsung vanmiddag tijdens zijn Unpacked evenement.

De vandaag gepresenteerde Galaxy S22 krijgt maar liefst vier jaarlijkse Android updates, naast vijf jaar beveiligingsupdates. Ook recent verschenen modellen komen in aanmerking:

• Galaxy S Series: Galaxy S22, S22+, S22 Ultra, evenals Galaxy S21, S21+, S21 Ultra, S21 FE, en toekomstige toestellen in de S-serie
• Galaxy Z Series: Galaxy Z Fold3, Galaxy Z Flip3, en toekomstige toestellen in de Z-serie
• Galaxy A Series: geselecteerde toestellen in de aanstaande A-serie
• Galaxy Tablets: Galaxy Tab S8, S8+, S8 Ultra en toekomstige modellen in de Tab S-serie

Het is een opmerkelijke ommezwaai voor het bedrijf. In 2018 moest de Consumentenbond nog een rechtszaak aanspannen tegen Samsung over hun updatebeleid. Met die rechtszaak wilde de Consumentenbond afdwingen dat Samsung zijn telefoons tot twee jaar na aankoop van updates voorziet.

Met het nieuwe beleid sluit Samsung aan bij Apple, die zijn toestellen langer ondersteunt. Door de stap van Samsung kunnen ook andere fabrikanten moeilijk achterblijven.

De nieuwe Samsung Galaxy S22-serie is in drie modellen verkrijgbaar. Naast het instapmodel zijn er de Plus of Ultra. De S22 Plus is met zijn 6,55 inch-scherm iets groter dan het instapmodel (6,1 inch).

Het zijn toestellen voor veeleisende gebruikers, waarbij de Ultra feitelijk de opvolger is van de stopgezette Note. Het nieuwe Samsung-vlaggenschip krijgt een opbergvakje voor de S Pen, de iconische stylus van de Note-serie.

Vanaf 25 februari is de Galaxy S22 Ultra beschikbaar. Het toestel verschijnt in de kleuren Burgundy, Phantom Black, Phantom White en Green  vanaf 1.249 euro.

Samsung maakte gisteren al bekend dat het afgedankte visnetten in zijn Galaxy smartphones wil verwerken.

De hergebruikte materialen verschijnen voor het eerst in de Galaxy smartphones vandaag zijn gepresenteerd. Ook maakt Samsung, bijvoorbeeld voor verpakkingen, gebruik van andere milieuvriendelijke materialen, zoals PCR en gerecycled papier.

Samsung kondigt vandaag ook de Galaxy Tab S8-serie aan, die bestaat uit de Galaxy Tab S8 en S8+ en de allereerste Tab S8 Ultra.

De Ultra tablet heeft volgens Samsung ‘het grootste display en de krachtigste performance ooit’ van de Galaxy Tab S line-up.

Speciaal voor videobellen heeft de Galaxy Tab S8 extra brede camera’s aan de voorkant, drie microfoons en een intelligente Auto-Framing technologie die zorgt dat je altijd goed in beeld bent. Je videobelt met de Tab S8 Ultra in professionele 4K-videokwaliteit door de Dual 12 MP camera’s aan de voorkant.

Aan boord van de Tab S8-serie bevindt zich een supersnelle 4nm processor en een S Pen is ook aanwezig. De Galaxy Tab S8, Tab S8+ en Tab S8 Ultra zijn ook de eerste Samsung tablets met Wifi 6E.

De Galaxy Tab S8 Ultra verschijnt in Grafiet en de Tab S8 en S8+ in Grafiet, Zilver en Pink Gold. Samsung brengt ook een nieuwe Tab S8 Ultra Book Cover Keyboard uit met bredere, verlichte toetsen en aanpasbare snelkoppelingsinstellingen.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond