Deel dit artikel
-

Samsung vervangt plastic verpakkingen

Samsung wil al het plastic verpakkingsmateriaal gaan vervangen door papier en andere duurzame alternatieven. Vanaf de eerste helft van 2019 wordt verpakkingsmateriaal dat wordt gebruikt voor producten en accessoires – van mobiele telefoons en tablets tot huishoudelijke apparatuur – vervangen door duurzame, milieuvriendelijke materialen, zoals gerecyclede en bio-based kunststof en papier.

Voor mobiele telefoons, tablets en wearables vervangt Samsung het plastic dat wordt gebruikt in de houders door pulp. De tassen waarin accessoires worden geleverd zijn voortaan van milieuvriendelijk materiaal. Ook vernieuwt Samsung het ontwerp van de oplader van smartphones. De glimmende buitenkant wordt vervangen door een matte finish. Om plasticverbruik verder terug te dringen, worden niet langer beschermfolies gebruikt.

Het plastic verpakkingsmateriaal dat wordt gebruikt om huishoudelijke apparaten – zoals televisies, koelkasten, airconditioners en wasmachines – te beschermen, wordt vervangen door gerecyclede materialen en biokunststoffen van bijvoorbeeld zetmeel en suikerriet.

Tot 2030 wil Samsung 500.000 ton gerecyclede kunststoffen gebruiken en 7,5 miljoen ton afgedankte producten verzamelen (beide cumulatief vanaf 2009).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond