Deel dit artikel
-

Samsung: vooral grootformaat televisies lopen goed

Samsung Nederland heeft een tegenvallend jaar achter de rug als het om televisies gaat, maar verwacht een 10 procent hogere omzet tijdens het EK voetbal, dat plaatsvindt van 14 juni tot en met 14 juli in Duitsland. Dat vertelde het bedrijf vanochtend aan de verzamelde techpers tijdens zijn partnerdagen in de Naardense Tinfabriek.

De markt voor reguliere breedbeeldtoestellen lijkt door corona, toen veel mensen een tv aanschaften, verzadigd, maar het segment van 75 inch of hoger loopt bijzonder goed. En die toestellen worden niet alleen aangeschaft door hogere inkomens of mensen met grote woonkamers. Samsung zegt dat alleen al in januari de verkoop van grootformaattelevisies met 11 procent is gestegen.

8K televisies lopen nog niet echt in Nederland, vanwege het gebrek aan 8K content, maar Samsung schat dat 4 procent van de huishoudens al wel een dergelijk toestel in huis hebben en probeert de verkoop al te stimuleren vanwege de uitzonderlijke beeldkwaliteit.

Samsung toont in Naarden aan de detailhandel vooral witgoed, tv’s en soundbars. Naast OLED schermen zonder reflectie vallen vooral de microledshermen op. De nadruk dit jaar ligt op design, gebruiksgemak en slim bezuinigen. Met de slogan Do the SmartThings laat Samsung zien hoe gebruikers alles uit hun nieuwste AI-gedreven Samsung apparaten kunnen halen.

Samsung toont ook nog zijn BESPOKE-productlijn, waaronder de Bespoke Jet AI. De draadloze steelstofzuiger controleert op intelligente wijze de belasting van de borstel en de zuigluchtdruk om verschillende omgevingen, inclusief vloertypes, te herkennen. Het past automatisch instellingen aan zoals zuigkracht en borstelsnelheid voor optimale reinigingsprestaties, gebruikstijd en wendbaarheid.

De Neo QLED 8K heeft de nieuwste TV-processor van Samsung tot nu toe: de NQ8 AI Gen3. Deze processor is uitgerust met een neurale verwerkingseenheid (NPU) die twee keer zo snel is als zijn voorganger.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond