Deel dit artikel
-

Samsung zet Tizen op al zijn slimme televisies

Samsung neemt een ferme stap met het Tizen besturingssysteem waarmee het bedrijf zich wil loswrikken van Googles Android. Donderdag kondigde het bedrijf aan dat alle smart tv’s die dit jaar zullen verschijnen worden voorzien van de software.

Belangrijkste overweging is volgens woordvoerder Kim Hyun-suk dat de ontwikkeling van toepassingen voor de televisies van Samsung op deze manier kan worden versneld.

Tot dusverre heeft Samsung Tizen mondjesmaat uitgerold voor onder meer slimme horloges en camera’s, maar tot op heden er is geen smartphone uitgebracht met Tizen. Mogelijk is Samsung angstig om die stap te zetten omdat er weinig apps zijn die draaien onder Tizen.

Tizen is gebaseerd op Linux en wordt ontwikkeld door een consortium van onder meer Huawei, NEC Casio, NTT DoCoMo en Vodafone. De eerste concrete producten, waaronder een tablet van Systena, verschenen in 2013. In 2014 werd verwacht dat Samsung de Samsung ZEQ 9000 als eerste Tizen smartphone zou aankondigen, maar dat gebeurde niet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond