Deel dit artikel
-

Samsung ziet toekomst zonnig in

Samsung ziet een sterke vraag naar geheugenchips in de tweede helft van het jaar en een herstel van de smartphonemarkt tot het niveau van 2019, een teken dat de wereldeconomie weer opleeft na de coronapandemie.

De Zuid-Koreanen boekten een 54 procent hoger bedrijfsresultaat, het sterkste resultaat in meer dan twee jaar, mede dankzij hogere chipprijzen. De nettowinst steeg met 73 procent tot 9,6 biljoen won, omgerekend 8,3 miljard dollar. De omzet steeg met 20 procent tot 63,7 biljoen won (pdf).

De mobiele winst daalde ten opzichte van het vorige kwartaal als gevolg van een beperkt aanbod van mobiele processorchips en productieverstoringen in verband met de pandemie.

Het bedrijf waarschuwde dat het tekort aan niet-geheugenchips nog steeds een risico vormt voor de prognoses, terwijl onzekerheden met betrekking tot COVID-19 waarschijnlijk zullen aanhouden.

Op 11 augustus houdt Samsung een digitaal evenement waar naar alle waarschijnlijkheid nieuwe smartphones en horloges worden aangekondigd, waaronder de vouwbare Samsung Galaxy Z Fold 3. Een nieuwe Galaxy Note zal er dit jaar niet komen. Het model keert mogelijk niet meer terug.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond