Deel dit artikel
-

Sanoma aast op minderheidsbelang VeilingActies

Sanoma Media is een strategische samenwerking aangegaan met VeilingActies.nl. Op termijn wil het bedrijf een minderheidsbelang in de veilingsite, om dit vervolgens weer uit te breiden naar een meerderheidsbelang.

“We hebben de mogelijkheid om een minderheidsbelang uit te breiden naar een meerderheidsbelang”, aldus Sander ten Dam, performance based directeur bij Sanoma Media.

De samenwerking gaat twee kanten op. Ten Dam: “Wij helpen VeilingActies met marketingondersteuning. En daarnaast zullen we het concept veilingacties doorvoeren in sites van Sanoma Media.”

Welke sites dat zijn, dat weet Ten Dam nog niet. “Maar er zijn legio sites waar het concept goed zou kunnen werken. Hoe we dat precies gaan doen, dat is nog even onduidelijk.”

De keus viel op VeilingActies omdat het team achter de site en de visie op de toekomst goed aansluit bij wat Sanoma Media wil. “De grootste speler op dit gebied, VakantieVeilingen, is net overgenomen door een andere partij. Er zijn genoeg kleine spelers, maar daarbij is een prettige samenwerking noodzakelijk. Vandaar dat we ook kijken naar het team achter de site.”

Het bereik van Sanoma Media moet VeilingActies naar een hoger plan tillen. “Het is een uitdaging om de synergie tussen Sanoma Media en VeilingActies om te zetten in verdienmodellen voor beide partijen”, aldus Dustin Karelse, een van de oprichters van Dutch Concept Group, het bedrijf achter VeilingActies.

VeilingActies, begonnen in 2010, veilt onder meer hotelkamers, uitstapjes, maar ook elektronica en bijvoorbeeld parfum.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond