Deel dit artikel
-

Sanoma Digital neemt VKblog over

Sanoma Digital neemt per 1 juni VKblog en de bijbehorende activiteiten over. De overname is met gesloten beurs gebeurd. De digitale uitgever heeft onder meer al de weblog community web-log.nl in het portfolio. (meer…)

Deel dit bericht

1 Reactie

Eline Walda

Als ex-VK-blogger (in 2006 gestart, begin 2009 definitief gestopt) zie ik de communicatie vanuit de VK naar bloggers als op z’n minst ongelukkig en gebrekkig. Deze heeft, naar de reacties op het VK-blog te oordelen, veel mensen niet alleen in verwarring gebracht maar ook werkelijk verdrietig gemaakt.

Veel bloggers hebben van 2005 tot nu ongelooflijk veel tijd gestopt in hun blog, in het volste vertrouwen dat hun blog tot in lengte van dagen bij de VK een goed onderkomen had. Dat de VK er nu de stekker uittrekt is deels begrijpelijk, gezien vanuit de doelstellingen van de onderneming (toen en nu). De manier waarop het proces is verlopen, zonder bijvoorbeeld een praktische oplossing te bieden voor het bewaren van het eigen blog, is veel bloggers in het verkeerde keelgat geschoten.

Terecht, lijkt mij. De VK heeft uiterst sporadisch met haar community gecommuniceerd over deze in de ogen van de bloggers enorm belangrijke zaak en geen praktische oplossing geboden tot een week voor de datum waarop de stekker er conform de communicatie vanuit de VK uit zou worden getrokken. Het lijkt mij dat de VK weinig feeling heeft met het publiek dat het zelf ooit actief heeft aangetrokken.

Al voel ik weinig affiniteit meer met de community op het VK-blog, gaat de manier waarop dit proces is verlopen me wel enigszins aan het hart. Het grootste probleem is in mijn ogen dat de Volkskrant bij het binnenhalen van bloggers weinig heeft aangestuurd op het type bloggers dat de krant voor ogen had (burgerjournalisten) en de community (een uiterst belangrijk en niet te verwaarlozen aspect van het VK-blog) ten eerste onvoldoende heeft onderkend en ten tweede te weinig actief heeft gemanaged.

Anderzijds: het was een experiment, waar de Volkskrant ooit instapte met veel durf. Helaas heeft het niet uitgewerkt zoals het de krant ooit voor ogen stond. Je moet er in zo’n geval op een x moment ook de stekker uit durven trekken. Bij voorkeur op een elegante manier. Dat dan weer wel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond