Deel dit artikel
-

‘Sanoma wil programmadirecteur SBS ontslaan’

Er zijn opnieuw aanwijzingen dat Sanoma en John de Mol op ramkoers liggen. Sanoma zou overwegen om programmadirecteur Remko van Westerloo op een zijspoor te zetten, meldt het FD vanochtend. De Mol heeft als mede-aandeelhouder echter het alleenrecht om de programmadirecteur voor te dragen.

Sanomas commissarissen zouden vorige week formele stappen gezet om meer grip op de tv-dochter te krijgen. Daarnaast overwegen zij om Remko van Westerloo, een zoon van voormalig SBS-directeur Fons van Westerloo, aan de kant te zetten.

Omdat de kijkcijfers door een contractueel afgesproken ondergrens zijn gezakt, vervalt het programma-mandaat van De Mol, vinden ze. Alleen De Mol mag een programmadirecteur voordragen. De Finnen vinden het ook bezwaarlijk dat Talpa niet alleen partner is, maar ook hofleverancier van de programma’s die SBS afneemt.

De  zenderdirecteuren van Veronica, SBS6 en Net5 zouden straks direct gaan rapporteren aan Hans Edin, de CEO van SBS. Daarover moet volgende maand echter nog een besluit worden genomen.

Het verklaart waarom De Mol deze week een bod op het belang van Sanoma heeft uitgebracht. Die hoopt zo de controle over het bedrijf te krijgen. De Finnen hebben gisteren laten weten dat zij niet geïnteresseerd zijn in verkoop.

Deel dit bericht

1 Reactie

Ton

Driemaal is scheepsrecht, maar dan moet John de Mol wel de kans krijgen! Een goed draaiende zender moet je opbouwen en niet verwachten dat je 2 jaar na aankoop al dikke successen hebt geboekt.

Uiteindelijk zal Sanoma wel willen verkopen, maar niet voor dat bedrag wat er nu geboden is! John is de man met passie voor televisie, niet Sanoma! De strijd is dus nog niet gestreden…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond