Deel dit artikel
-

Sanoma schrijft waarde buitenlandse series SBS af

Sanoma schrijft 14 tot 18 miljoen euro af op de waarde van zender SBS. Door de opkomst van Netflix zijn de rechten op buitenlandse series minder waard geworden. De zenders van SBS leunen daar zwaar op.

Het gaat nog altijd niet goed met de Finse uitgever. In Nederland en België namen de opbrengsten afgelopen kwartaal met 0,3 procent af. De omzet zakte met 4 procent naar 459 miljoen euro. De operationele winst in het derde kwartaal is met 87 procent fors gedaald naar 10 miljoen euro.

Eerder deze maand werd bekend dat Sanoma Nederland weer gaat reorganiseren. De productie van enkele tijdschriften wordt naar België overgebracht, onder meer de bladen in het segment Home Deco. De redacties van Eigen Huis & Interieur en Ariadne At Home zijn boventallig verklaard. Ook de sales-afdeling gaat op de schop.

Deel dit bericht

2 Reacties

martin

weer reorganiseren is allen maar de problemen voor je uitschuiven.
de neerwaardse spiraal die zich heeft ingeze, met name bij de traditionele media keert niet meer.

uitgevers moeten daarom ernstig nadenken over een ander businessmodel, waarbij de oude en nieuwe media elkaar versterken in plaats van de kannibalisatie die nu plaats vind.
beiden kunnen heel goed naast elkaar bestaan.
het bergt alleen een andere manier van (commercieel) denken, waarbij er andere (additionele) geldstromen loskomen.

een groot deel van de oplossing, de “andere”manier van adverteren, waarbij de adverteerder beter en efficiënter wordt bediend ten faveure van de consument, is simpel te implementeren. voor elk medium.

Myrte

Dit is een mooie truc om schoon schip te maken voor Susan. Ruim alle shit maar op in 2015 nog snel. Kan ze lekker scoren in 2016 ten kosten van haar voorganger. En ook mooie truc om bonussen en winstdeling van allen medewerkers te killen. Als je namelijk zoveel op papier afschrijft heb je ook geen voldoende winst meer om bonussen en winstdeling uit te keren. Twee vliegen in een klap. Briljant staaltje management van Susan. Much more to come…GO Susan! kill, kill, kill…waar je meester in bent. Blijft er wel iets levensvatbaars over Susan? Maar who cares, not your assignment right?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond