Deel dit artikel
-

Sanoma stopt met Duitse NU.nl

DNews.de, de eerste variant van NU.nl over de grens, ging in maart 2009 van start, maar is sinds deze week uit de lucht. Het is geen succes gebleken. (meer…)

Deel dit bericht

3 Reacties

Morningtime

Tja, dit is een gevalletje “nu.nl” bekt lekkerder dan “dnews.de”. Soms is de naam van je site echt wel bepalend. Bovendien lijkt “dnews” wel door een Nederland bedacht, want de gemiddelde Duitser spreekt geen woord Engels (alles wordt hier nagesynchroniseert). Het woord “News” is al te moeilijk voor ze, ze kunnen het niet uitspreken! Echt waar, ik woon hier, ze kunnen absoluut geen Engels.

Slecht bedachte naam, wat mij betreft. Het klinkt ook zo goedkoop “dnews”, omdat news.de al bezet was? Pffff. Koop dan een beter naam zeg. Lijkt wel alsof ze voor 10 EUR dnews.de hebben geregistreerd.

Jak Boumans

Het is niet de eerste keer dat een Nederlandse nieuwsdienst , die haar dienst en technologie naar het buitenland probeert te expoteren, faalt. In 2000 ging YourNews failliet na een avontuur in Duitsland en Groot Brittannie.(http://www.emerce.nl/nieuws/de-veranderende-markt-voor-content). Andere cultuur en marktomgevong.

Ruurd van der Weide

De stap naar Duitsland is door nu.nl duidelijk onderschat. Jammer, want de Duitse markt biedt juist zoveel kansen! Zonder goede cross-border strategie is het echt lastig om in Duitsland te slagen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond