Deel dit artikel
-

Sanoma stopt met Duitse NU.nl

DNews.de, de eerste variant van NU.nl over de grens, ging in maart 2009 van start, maar is sinds deze week uit de lucht. Het is geen succes gebleken.

Een woordvoerder bij Sanoma Media bevestigt dat de uitgever stopt met de Duitse online nieuwsuitgave.

De Duitse versie van Nu.nl had eerder maandelijks 2,7 miljoen unieke bezoekers en sloot in april nog een contract met reclame-exploitant Hi Media. Volgens Sander Stallinga, uitgever van onder meer NU.nl en DNews.de bevindt het verkeer zich op dit moment op een ander niveau. “Dnews.de heeft per maand nu ruim 330.000 unieke bezoekers. Maar de groei gaat te langzaam.”

NU.nl laat weten dat de Duitse nieuwssite de commerciële verwachtingen niet waarmaken. Sanoma Media wil de focus houden op landen als Finland, Nederland en meerdere Oostbloklanden. Stallinga bevestigt dit nogmaals. “Een andere reden is er niet.”

Deel dit bericht

3 Reacties

Morningtime

Tja, dit is een gevalletje “nu.nl” bekt lekkerder dan “dnews.de”. Soms is de naam van je site echt wel bepalend. Bovendien lijkt “dnews” wel door een Nederland bedacht, want de gemiddelde Duitser spreekt geen woord Engels (alles wordt hier nagesynchroniseert). Het woord “News” is al te moeilijk voor ze, ze kunnen het niet uitspreken! Echt waar, ik woon hier, ze kunnen absoluut geen Engels.

Slecht bedachte naam, wat mij betreft. Het klinkt ook zo goedkoop “dnews”, omdat news.de al bezet was? Pffff. Koop dan een beter naam zeg. Lijkt wel alsof ze voor 10 EUR dnews.de hebben geregistreerd.

Jak Boumans

Het is niet de eerste keer dat een Nederlandse nieuwsdienst , die haar dienst en technologie naar het buitenland probeert te expoteren, faalt. In 2000 ging YourNews failliet na een avontuur in Duitsland en Groot Brittannie.(http://www.emerce.nl/nieuws/de-veranderende-markt-voor-content). Andere cultuur en marktomgevong.

Ruurd van der Weide

De stap naar Duitsland is door nu.nl duidelijk onderschat. Jammer, want de Duitse markt biedt juist zoveel kansen! Zonder goede cross-border strategie is het echt lastig om in Duitsland te slagen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond