Deel dit artikel
-

Sanoma Ventures investeert in zoekmachine voor vakantiehuizen

Sanoma Ventures investeert in Roomlr, een metazoekmachine voor slaapadresjes bij Airbnb-achtige aanbieders.

De investeringstak van uitgeverij Sanoma neemt voor een onbekend bedrag een belang in een metazoeker voor de reissector. Meer specifiek gaat het om een zoeker die de weg wijst naar vakantiehuizen, villa’s en appartementen.

De vaste en mobiele zoeker van Roomlr spreekt acht talen en biedt toegang tot de indexen van onder meer 9Flats, Ardennes Relais, Booking.com (geen hotels), HomeAway, Roompot en Inter Chalet. In die elementen alleen al onderscheidt zijn site zich van andere zoekmachines, zegt oprichter Bas Lemmens. Hij was voorheen werkzaam bij onder meer Booking.com en Easytobook.

“We werken met een team van elf man in Kiev en zijn sinds oktober live. De investering van Sanoma gebruiken we om het platform door te ontwikkelen en de tractie te vergroten”, wat jargon is voor: meer bezoekers aan de site te krijgen.

Het geografisch zwaartepunt van Roomlr ligt nu in Duitsland, Frankrijk en Rusland. Met Nederland en Italië zijn er vijf kernlanden. “Daar zitten de meeste mensen en de vraag naar vakantiehuizen is daar het grootst.” De marketing wordt vanuit Nederland bedreven en richt zich op nationale SEO- en CPC-activiteiten en het uitventen van het eigen affiliateprogramma. Lemmens werkt samen met onder meer Skyscanner en Momondo.

Airbnb is niet aangesloten op de huisjesindex. De Amerikanen verkiezen vooralsnog de eigen directe route. Metazoekers spelen daar geen rol in. “Prima. We brengen liever de lokale specialistische  partijen bij elkaar voor een goed meertalig en, niet onbelangrijk, mobiel aanbod.”

Voor tweehonderdduizend van de 1,4 miljoen aangesloten locaties is het nu al mogelijk om ze te zoeken én ook te boeken bij Roomlr. Voor de andere ruim miljoen adressen wordt de bedboeker doorverwezen naar de bronsite.

Foto: pellesten (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Diephout

slim opgezet met wel/niet direct, doet me denken aan vakantiewoning.org welke ook al meta zoeker is voor alleen direct

wat me opvalt in de roomlr opzet is dat er veel huisjes opeens niet meer beschikbaar lijkt bij boeken, beschikbaarheid dus niet RT?

bas

Dank je voor je bericht. Ja, we werken er constant aan om ervoor te zorgen dat de de beschikbaarheidsinformatie klopt met die van onze partners. We zitten in de vakantiehuizenmarkt. Die anders is dan hotels. Bij een appartement of huisje is er maar één object. Die kan snel weg zijn óf de eigenaar c.q. huisjessite houdt de beschikbaarheid niet goed bij. Het is daarom onze hoogste prioriteit om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring heeft en direct kan boeken als het huisje je bevalt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond