Deel dit artikel
-

Sanoma Ventures neemt belang in Springest

De investeringstak van Sanoma in Nederland neemt een belang Springest, een vergelijkingssite voor opleidingen en cursussen.

Het nieuwe kapitaal stelt het bedrijf van Ruben Timmerman in staat internationaal te groeien in Nederland, Duitsland en Engeland. Het personeelsbestand groeit komende maanden naar verwachting van twintig naar dertig, de helft technisch personeel en de andere helft verkoopmedewerkers.

“Meerdere investeerders waren geïnteresseerd, daarom heeft het hele proces wat langer geduurd. Uiteindelijk heb ik voor Sanoma Ventures gekozen omdat het de meest strategische partner was. Ze zijn het hele uitgeefbedrijf aan het veranderen naar puur online gericht”, aldus Timmerman die het bedrijf in 2008 oprichtte.

De opleidingssector gaat momenteel door zwaar weer, ondervindt ook de online ondernemer. “De marktomzet is afgelopen jaren gekrompen van drie miljard naar minder dan anderhalf miljard. Een halvering. Niettemin zien de opleiders ook dat nieuwe kanaal, zoals het onze, de toekomst zijn. Voor ons betekent dat ook dat het bedrijfsmodel zich ontwikkelt van lead generation naar direct boeken.”

Hoeveel geld Sanoma Ventures investeert en tegen welke waardering houdt de ondernemer voor zich. Het gaat in ieder geval om een overeenkomst waar zowel mediaruimte als contanten in zit, met de nadruk op het tweede.”

Behalve in mensen zal Springest het nieuwe kapitaal ook investeren in het uitbouwen van zijn naamsbekendheid. Het doel is om in Nederland van 2,5 miljoen naar vijf miljoen jaarlijkse bezoekers te gaan.

De uitbreiding van het team stelt Timmerman in staat om meer aandacht te gaan besteden aan de Duitse markt. Het vergt meer energie dan in Nederland om deze markt te ontginnen.

Vergelijkingssite Springest biedt in Nederland informatie over 34.000 trainingen van 2.900 instituten en bevat ruim 25.000 recensies.

Foto: Joseph McKinley (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond