Deel dit artikel
-

SanomaVentures stopt geld in WappZapp

SanomaVentures investeert voor een onbekend bedrag in de Video On Demand (VOD) start-up WappZapp. Al meer dan 350.000 Nederlanders hebben de gratis applicatie van het Nederlandse bedrijf in huis.

Volgens medeoprichter Colin Ellis gaat het om een investering van enkele tonnen, maar het exacte bedrag wil hij niet noemen. Wel dat inclusief het verse groeigeld van Sanoma de totale investeringen uitkomen op 650.000 euro. Daaronder zit ook geld van angel investors.

SanomaVentures ziet kansen voor online video, zegt investment director Herman Kienhuis. Er wordt steeds meer via het internet naar video gekeken.

De app van WappZapp biedt een breed videoaanbod, met onder meer filmpjes van YouTube, NU.nl, 538, Flabber, Telegraaf en TED-talks. Gebruikers kunnen een eigen programmering samenstellen op basis van populariteit, eigen interesses volgen en de favoriete video’s van hun vrienden zien.

Vorige week maakte het bedrijf nog bekend dat het ook betaalde films, series en cabaretvoorstellingen heeft toegevoegd aan het gratis aanbod. Hierdoor is het de eerste speler die zowel gratis als betaalde VOD in één app aanbiedt.

WappZapp, opgericht in de zomer van 2012 door Colin Ellis en Wienke Giezeman, won vorig jaar de Dutch Startup Award voor Best mobile app en de Accenture Innovation Award voor Meest innovatieve entertainment bedrijf van Nederland.

De investering van SanomaVentures zal gebruikt worden voor de doorontwikkeling van de functionaliteiten, uitbreiding naar Android en web en het bekender maken van de applicatie.

Deel dit bericht

4 Reacties

Lara Ankersmit

En video’s van NOS.

Erwin Boogert

Dank voor je aanvulling, Lara.

Robin

Het wachten is op de terugkeer (zo lijkt het) van de WappZapp app op Android naast de bestaande iOS app.

Hans Caspers

Colin en Wienke, gefeliciteerd!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond