Deel dit artikel
-

SAP kan Rusland nog niet verlaten wegens verplichtingen

SAP lukt het vermoedelijk niet om Rusland voor het einde van het jaar te verlaten, omdat de Duitse softwaregroep geen koper voor de Russische eenheid heeft gevonden, vertellen vijf bronnen aan Reuters.

Het in Walldorf, Duitsland gevestigde softwarebedrijf sloot zich in april aan bij Oracle, Salesforce en anderen om Rusland volledig te verlaten als reactie op de invasie van Oekraïne door Vladimir Poetin.

Hoewel SAP zijn datacenters en cloudactiviteiten in het land heeft gesloten, is het bedrijf nog gehouden aan allerlei onderhoudsverplichtingen.

Werknemers in Rusland kunnen persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor eventuele verplichtingen die SAP nog moet nakomen. SAP heeft zijn personeelsbestand in Rusland al wel aanzienlijk verminderd van 1250 mensen en daar minder dan 100 medewerkers aan het einde van het jaar.

Tot de klanten van SAP behoren Gazprom,, dominante geldschieter Sberbank en mijnbouwgigant Nornickel.

De Zweedse meubelgigant IKEA kondigde een dezer dagen aan dat het ongeveer 10.000 van zijn resterende Russische personeel zou ontslaan. Na de Russische invasie van Oekraïne sloot IKEA zijn 17 verkooppunten in Rusland en stopte de productie in het land.

Ook modeketen Zara zegt Rusland vaarwel. Het Spaanse moederconcern Inditex verkoopt zijn activiteiten in Rusland aan Daher, een retailbedrijf uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond