Deel dit artikel
-

Satellietbedrijf Hiber in Zwitserse handen

Het Nederlandse bedrijf voor smalbandige satellietcommunicatie Hiber valt in handen van Astrocast uit Zwitserland.

De bedrijven maakten de overname vanochtend bekend. Astrocast geeft nieuwe aandelen uit om de overname te financieren. De aandeelhouders van Hiber investeren ruim tien miljoen euro in de kopende partij om diens groeiplannen te helpen financieren.

Astrocast heeft vorig jaar tien kleine satellieten in een baan om de aarde gebracht en hoopt eind 2022 op twintig. Dat aantal moet tegen 2024 zijn gestegen tot honderd.

Net als Hiber verkoopt Astrocast IoT-communicatie voor zakelijke machine-to-machine toepassingen. Praktisch gezien betekent dat: monitoren van industrieel vastgoed, voertuigen, maritiem materieel, zwaar materieel voor de mijnbouw en olie-industrie en slimme meters. Met een kleine zendertje aan boord zijn al dit soort objecten via de ruimte uit te lezen op zaken als bijvoorbeeld status, locatie en bezettingsgraad.

De Zwitsers kopen het Nederlandse bedrijf onder meer vanwege hun klantportfolio in de olie-industrie en mijnbouw, dekking in de VS en gespecialiseerde personeelsbestand.

Het doel is om de omzet, nu nog bijzonder klein, in vier jaar te doen groeien naar 150 miljoen euro. Astrocast staat aan de Euronext Growth-beurs genoteerd.

Foto: Steve Jurvetson (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond