Deel dit artikel
-

Satellietmaaier zorgt voor strakke randjes

Husqvarna presenteert in het voorjaar van 2024 twee geavanceerde automowers voor particuliere tuinen: 310E NERA en 410XE NERA. Een grensdraad is niet langer nodig omdat ze werken met EPOS-satelliettechnologie.

De nieuwe EdgeCut-technologie van Husqvarna zorgt ervoor dat de nieuwe NERA automowers het gazon ‘tot in de puntjes maaien’. Op het moment dat de maaier de gazongrens heeft bereikt, draaien de robots met hun achterkant naar de rand. Daar zit een kleinere maaischijf die de graskantjes kortwiekt.

De 410XE NERA is voorzien van een radartechnologie die de maaier helpt om rond objecten op het gazon te navigeren. Beide nieuwe NERA-modellen hebben handige functies als Rewilding Mode en egelbescherming. Met de eerste laat je eenvoudig een deel van het gazon ongemaaid zodat het kan verwilderen om zo een belangrijke bijdrage te leveren aan de biodiversiteit. In een verwilderd gazon kunnen bijen, vlinders en andere bestuivers terecht voor nectar. De egelbescherming zorgt ervoor dat de automower alleen overdag maait. Daarmee kunnen nachtdieren als egels zorgeloos tijdens de nacht en de schemering over het gazon bewegen.

De Husqvarna automower 310E NERA en 410XE NERA zijn aan te sturen via smartphone, tablet en spraakbediening. Beide modellen zijn geschikt voor een gazon tot 1.000 m2 met een glooiing van maximaal 35 procent.

Husqvarna automower 310E NERA is verkrijgbaar voor 2.249 euro en de 410XE voor 2.749 euro. De EPOS plug-in kit inclusief referentiestation kost 749 euro. Kijk voor meer informatie en verkoopadressen op www.husqvarna.com.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond