Deel dit artikel
-

Saxion start eerste lectoraat Blockchain in Nederland

Bij onderwijsinstelling Saxion is het lectoraat Blockchain van start gegaan, het eerste in Nederland. Lector Jan Veuger is begonnen in zijn nieuwe functie waarin hij samen met drie academies vorm gaat geven aan onderzoek en onderwijs rond deze techniek. De multidisciplinaire combinatie van drie academies en een lectoraat is ook nieuw voor Saxion.

Samen met de academie Financiën Economie en Management (FEM), Bestuur Recht en Ruimte (ABRR) en Creatieve Technologie (ACT) wordt blockchain vanuit die invalshoeken aangevlogen. ‘Blockchain wordt vaak ten onrechte gezien als een techniek die alleen in de financiële wereld wordt ingezet. Het fenomeen is veel breder,’ zegt Veuger.

Het nieuwe lectoraat richt zich op vier onderzoekslijnen. Met ‘Blockchain for disruption’ wordt gekeken wat de techniek gaat veroorzaken en kan betekenen. Binnen de lijn ‘Blockchain for accelaration’ kijkt men hoe blockchain processen kan gaan versterken en versnellen. Het derde aandachtsgebied richt zich op blockchain in de financiële sector, zoals fintech, crowdfunding en hypotheken. De vierde focus ligt op ‘Blockchain for good’. Daarin spelen governance en ethiek een rol. Hoe en in welke situaties vertrouwen we op data?

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond